Nieuwe subsidie voor particuliere woningeigenaren!

Bent u woningeigenaar en heeft u voor uw woning minimaal 2 energiebesparende (isolerende) maatregelen uitgevoerd? Vraag dan de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor eigenaar én bewoner aan. Dit doet u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Wilt u weten welke energiebesparende maatregelen voor uw woning het beste resultaat en rendement geven? Vraag dan eerst een maatwerkadviesrapport bij ons aan. Ook hiervoor kunt u €150,- subsidie krijgen.
Energieadvies Vereniging van Eigenaren te Eindhoven

Energieadvies Vereniging van Eigenaren te Eindhoven

Deze VvE (Vereniging van Eigenaren) in Eindhoven, bestaande uit 74 wooneenheden in een appartementencomplex, is geadviseerd een gedeelte van de geplande verduurzaming te financieren middels de beschikbare subsidie van vereniging eigen huis. In dit geval gaat het om spouwmuurisolatie en nieuwe kozijnen met HR++ beglazing. De centrale installatie (warm tapwater en verwarming) in het complex is ook deels aan vervanging toe. Daarvoor is geadviseerd gebruik te maken van de energiebesparingslening.

Om deze lening aan te kunnen vragen is een energierapport noodzakelijk. In dit rapport staat de huidige energetische staat van het complex, welke verbetermaatregelen er mogelijk zijn inclusief bijbehorende investering en terugverdientijden. Naast het aanleveren van dit rapport hebben wij deze VvE geadviseerd over type isolatieoplossingen en de offertes gespiegeld van de installateurs.

Energieadvies is ook gesubsidieerd
Ook voor het advies om te bepalen welke energiebesparende maatregelen het meest geschikt zijn, bestaat een subsidie. De zogenoemde ‘Energieadvies en procesbegeleiding‘ is er speciaal voor VvE’s. De subsidie bedraagt 75% van de factuur (inclusief btw), tot een maximum (€ 2.000,-). 

Banken sturen actief op verduurzaming vastgoed

Via voordelige leningen wil ABN Amro zakelijke en particuliere klanten aanzetten hun vastgoed te verduurzamen tot energielabel A in 2030. Daarmee gaat de bank een stap verder dan eerdere initiatieven van banken en hypotheekverstrekkers.

ABN Amro  financiert ruim 10% van het totaal aantal vierkante meters van de gebouwde omgeving in Nederland. Dat komt neer op een totaalbedrag van €185 miljard euro aan uitstaande leningen voor woningen en gebouwen.

De CO2 uitstoot van al die door de bank gefinancierde gebouwen bedraagt circa 6 megaton per jaar. Door het verduurzamen van woningen en kantoren kan dat volgens de bank worden teruggebracht naar zo’n 4 metgaton CO2 vanaf 2030.  De reductie van 2 megaton per jaar staat gelijk aan de uitstoot van bijna 800.000 personenauto’s per jaar.

Zakelijke klanten wil de bank aanzetten tot verduurzaming van hun vastgoed door  middel van een online tool en persoonlijke adviezen. Wanneer zij hun gebouwen verduurzamen financiert de bank de investering voor 100%.

Particuliere klanten krijgen inzicht in de mogelijkheden en voordelen van verduurzaming van hun woning door de recent geïntroduceerde Energie Bespaarcheck. Ook kunnen ze persoonlijk advies daarover krijgen. Daarnaast komen ze in bepaalde situaties in aanmerking voor 0,2% korting op de hypotheekrente en verzorgt de bank de financiering. De bank wil komende jaren ook nieuwe initiatieven op dit vlak ontwikkelen.

De eigen panden van de bank zijn inmiddels bijna allemaal (89%) opgewaardeerd naar energielabel A. In 2023 wil de bank dat al haar panden, ook die ze huurt van derden, beschikken over energielabel A.

Directeur Kees van Dijkhuizen van ABN Amro meldt in een verklaring: “Klimaatverandering is één van de grootste uitdagingen waar Nederland voor staat. ABN Amro is groot in het financieren van gebouwen en woningen. Als we die samen met onze klanten verduurzamen kunnen we veel impact maken.”

Bron: www.cobouw.nl